Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Εμείς οι απεργοί, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 10/12/2008 στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας εκφράζουμε την πλήρη αγανάκτηση και οργή μας, για την εν ψυχρώ δολοφονία του Νεαρού Αλέξανδρου, την τρομοκρατία και την κρατική βία, την άδικη, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα μας και που δυστυχώς εντείνεται με πρόφαση τη “διεθνή” οικονομική κρίση.
Το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας διεκδικούσε και συνεχίζει να διεκδικεί:
-Εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, απαγόρευση κάθε μορφής βίας και αυθαιρεσίας των οργάνων του Κράτους, αυστηρή τιμωρία των ενόχων.
-Ριζική αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών, αυστηρό έλεγχο και αποφασιστικό ρόλο του κράτους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ούτε ένα ευρώ για να σωθούν οι τραπεζίτες και τα προνόμιά τους. Λεφτά για τους πολίτες και όχι για τους τραπεζίτες! Μέτρα ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και των δανειοληπτών- παραγωγών και καταναλωτών.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες για τους πολίτες σε όλα τα δημόσια αγαθά και τις κοινωνικές υπηρεσίες.
-Να διπλασιαστούν οι δημόσιες δαπάνες για την ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, τις κοινωνικές παροχές.
-Να αποσυρθεί ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ της φτώχειας, των φόρων, της ανεργίας.
-Ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και επιδόματος ανεργίας στο 80% του μισθού του εργαζόμενου.
-Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση τουλάχιστον 1.000 € για κάθε νοικοκυριό που το εισόδημά του είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 €.
-Επίδομα θέρμανσης 800 € για τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους που το εισόδημά τους δεν ξεπερνά το αφορολόγητο όριο των 12.000 € και 400 € για τις κατηγορίες εισοδημάτων από 12.000 έως 15.000 €.
-Πάγωμα ή και μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση.
-Αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για να αυξηθεί η απασχόληση και να μειωθεί πραγματικά και ουσιαστικά η ανεργία.
-Πάταξη της Ακρίβειας και της Αισχροκέρδειας στην αγορά, για να προστατευθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.
Για τον Νομό μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Να μην κλείσουν τα καταστήματα του ΟΤΕ σε Καναλλάκι και Φιλιππιάδα.
- Να μετατραπούν οι συμβάσεις των απολυθέντων από τα Κλωστήρια Πρέβεζας, που εργάζονται στην Ν.Α. με μερική απασχόληση, σε αορίστου χρόνου και πλήρους απασχόλησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί μόνιμη, πλήρης και σταθερή εργασία.
- Οι πρώην εργαζόμενοι των Κλωστηρίων Πρέβεζας Α.Ε. να συμπεριληφθούν άμεσα στην τροπολογία των Κλωστηρίων Νάουσας.
Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις αυτές του Ε.Κ. είναι σήμερα πολύ περισσότερο αναγκαία και απαραίτητα που οι οικονομικές συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων έχουν επιδεινωθεί δραματικά, αλλά και το φάσμα της ανεργίας και των απολύσεων είναι προ των πυλών με πρόφαση την δικαιολογία της επερχόμενης οικονομικής κρίσης.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου