Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2009


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η αναδιοργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος φαντάζει αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Η οποιαδήποτε αναδιοργάνωση των συνδικάτων θα είναι κενή περιεχομένου αν δεν συνοδεύεται από αλλαγή νοοτροπίας των συνδικαλιστικών στελεχών σε όλα τα επίπεδα , αν δεν παραμεριστούν λογικές και αγκυλώσεις, συντεχνιακές , παραταξιακές, αν δεν εξαλειφθεί η πελατειακή σχέση και αν δεν γίνει παρελθόν η κομματική εξάρτηση. Αν δεν αναδειχθούν ξανά οι αξίες της αλληλεγγύης, και της συναδελφικότητας . Μέσα από ένα ισχυρό και ακηδεμόνευτο συνδικάτο θα μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε όσα σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς. Μέσα από ισχυρά συνδικάτα θα εξουδετερώσουμε τους <<Δούρειους ίππους >> που απεργάζονται σχέδια για άνευρα , αναξιόπιστα και διασπασμένα σωματεία.
Ο δρόμος της ανάκτησης της χαμένης αναξιοπιστίας του Συνδικαλιστικού
Κινήματος είναι μακρύς και δύσκολος πρέπει όμως να τολμήσουμε , να παλέψουμε όλοι εργαζόμενοι ενωμένοι και θα νικήσουμε.
Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι πρέπει να ενδυναμώσουμε το αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 με κυρίαρχα αιτήματα :

*ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
*ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
*ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 10 Π.Μ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου